Un nou pas  în implementarea proiectului cu titlul: “Innovative agricultural techniques to boost entrepreneurial skills of future farmers” nr. 2020-1-IT01-KA202-008505

După întâlnirile de proiect din Portugalia , Grecia , România și Finlanda , a venit rândul Lituaniei să fie gazda unei astfel de întîlniri. În perioada 27-31 martie 2023 , elevi și profesori din cele șase țări participante s-au reunit la Panevezys , Lituania pentru cea de-a cincea mobilitate transnațională a proiectului “Innovative agricultural techniques to boost entrepreneurial skills of future farmers” nr. 2020-1-IT01-KA202-008505.

România a fost reprezentată de un grup de nouă elevi și trei cadre didactice de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Valea lui Mihai , toți pregătiți să coopereze cu partenerii europeni , să facă schimb de cunoștințe și bune practici în domeniul gestionării eficiente a unei afaceri în agricultură.

În cadrul mobilității s-a lucrat în grupe mixte ( șase grupe compuse din elevi de la fiecare delegație ) la activități practice specifice modulului „ Cum pot controla , inova și îmbunătăți o afacere ? ”

Considerăm că a fost o săptămână extrem de productivă , cu activități diverse, care au evidențiat atât pregătirea de specialitate a participanților în domeniul agricol , cât și creativitatea acestora , spiritul atreprenorial , abilitățile de comunicare , capacitatea persuasivă. S-au propus idei de noi afaceri în agricultură , s-au creat etichete pentru produse agricole , s-au identificat noi piețe de desfacere și s-au propus modalități inovative de promovare online .

Elevii din Valea lui Mihai s-au declarat încântați de această experiență. Au învățat lucruri noi în specialitate , dar și-au făcut și prieteni noi , și-au lărgit universul cultural prin vizitele organizate de gazde la diferite obiective turistice.

În luna mai va avea loc cea de-a șasea mobilitate în cadrul acestui proiect , în Ialia . Elevii așteaptă cu interes această nouă întâlnire, fiind hotărâți să profite de oportunitățile oferite pentru a deveni specialiști mai buni , dar și buni cetățeni europeni.

Rezultatele activităților proiectului sunt disponibile pe site-ul proiectului http://farmersforfuture.eu si pe platforma  https://www.etwinning.net/ro/pub/index.htm.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *