Nici în acest an nu încetează interesul asupra lemnului de foc

Așa cum ați fost informați în toamna anului 2020 am continuat deservirea populației, persoanelor care s-au înscris pentru lemne de foc.

Orașul Valea lui Mihai în calitate de proprietar  al fondului forestier în suprafață de 396 ha, aflat în administrarea Direcției Silvice Bihor, Ocolul Silvic Săcueni este împuternicit de  a exploata masa lemnoasă pe care o deține în proprietate  conform unui plan stabilit în funcție de maturitatea pădurii  și de  capacitatea de producție a operatorului.

Începând cu anul 2015, prețul de vânzare pentru masa lemnoasă este  stabilit anual de către Consiliul Local al Orașului Valea lui Mihai prin Hotărâre de Consiliu în baza Deciziei prealabile al Directorului General al Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA.

Pe lista de solicitare pentru  lemne de foc din primăvară,  din cei 500 de persoane înscrise au rămas 220 de persoane, care nu au primit lemne de foc, în toamna anului 2021 cu această listă de aşteptare se va continua deservirea populaţiei.

Începând cu 02 iunie 2021 se vor face  înscrieri  pentru lemne de foc maxim 5 mc/familie la preţul de 250 lei/mc numai pentru un solicitant de la o adresă.

Familiile care sunt în criză cu privire la  lipsa  lemnului de foc  şi  necesită o urgenţă, cumpărarea acestuia este posibil prin înscriere pentru rărituri, care se va tăia începând cu luna iunie în cantitate de 145 mc,  la un preţ de 175 lei/mc.

Și prin această cale vă recomandăm folosirea gazului natural pentru încălzirea locuințelor,  un combustibil „mai la îndemână”, mai puțin poluant și fără reziduri și să nu mai vorbim de tortura cu care vă confruntați în procurarea lemnului de foc.

Sone Julianna

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *