Mesajul viceprimarului orașului Valea lui Mihai

Având în vedere situația, uneori neclară, cu privire la evenimentele provocate de coronavirus, țin să vă prezint câteva detalii cu privire la actualitățile locale. Răspândirea în ritm alert a acestui virus trebuie să ne dea de gândit în privința modului de trăi coroborat cu revizuirea mentalității noastre asupra stilului de viață în aceste zile. Guvernul este într-o situație fără precedent, în care încearcă să găsească soluții pentru frânarea răspândirii pandemiei. În acest sens s-au emis, în mai puțin de o săptămână trei Ordonanțe Militare prin care suntem cu toții într-un fel sau altul limitați în activitățile noastre zilnice, tocmai pentru ca răspândirea acestei epidemii/pandemii să fie încetinită sau chiar oprită. Aceste Ordonanțe conțin prin anexele lor acte/formulare care sunt necesare pentru cetățeni în situația în care acestea vor să părăsească, pentru diferite scopuri, imobilele în care locuiesc. Deplasările ,,legale,, ale cetățenilor sunt reglementate conform acestor acte emise de guvern. Deci, dacă dorim să părăsim locuințele suntem obligați să avem asupra noastră documente (declarație și/sau adeverință angajator)  care să justifice deplasarea noastră (puteți descărca de aici). Evident, trebuie să avem asupra noastră și cartea/buletinul de identitate. În lipsa acestor documente riscați să fiți amendați de organele abilitate pentru aplicarea sancțiunilor, conform actelor normative în vigoare. Faptul că în decurs de aproape o săptămână s-au emis trei tipuri diferite de acte (declarație și/sau adeverință angajator), nu vă ajuta expedierea acestora de către angajații primăriei în căsuțele dvs. poștale. Oportunitatea de a fi totuși puse la dispoziția cetățenilor și faptic, nu doar online a acestor documente se v-a decide în funcție de solicitările primite de către dvs. În situația în care se impune, vom lua măsuri pentru a vă sprijini în acest sens.

Pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu, Primăria orașului Valea lui Mihai, prin Comitetul Local Pentru Situații de Urgență (CLSU), pune la dizpoziția solicitanțior pachete cu alimente necesare. Toate aceste persoane/familii au fost informate prin broșuri bilingve (ghid autoizolare) cu privire la obligațiile și responsabilitățile ce revin acestora.

 Avem parte de o situație cu care nu ne-am confruntat până acum, dar suntem convinși că împreună vom găsi soluții viabile ca să obținem rezultatele dorite de noi toții, adică să rămânem sănătoși.

Mulțumim și pe această cale persoanelor care și-au expus dorința de a ajuta voluntar într-un fel sau altul și suntem recunoscători față de ei în numele acelor persoane/familii care necesită ajutor.

 Vă îndemn să aveți grijă de sănătatea dumneavostră, să rămâneți în casă! Orice ieșire în spațiul public vă poate pune în pericol sănătatea sau chiar viața! Vă mulțumesc!

Karsai Attila – viceprimar 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *