Mesajul Primarului legat de starea de urgenţă, respectiv protectiei împotriva pandemiei

Cu mult mai mare plăcere v-aş invita, dragi concitadini, la petrecere în aceste zile frumoase de primăvară, dar din păcate toată atenţia şi vigilenţa noastră trebuie să o concentrăm asupra pericolului pe care-l prezintă coronavirusul ucigaş COVID -19, pentru locuitorii oraşului nostru.

Măsurile de prevenire impuse de atutorităţi ne sunt comunicate în permanenţă, datoria noastră este  să le luăm în serios şi să le aplicăm „ad literam”. Pănâ la această oră, har domunului, nu avem nici un caz confirmat, toate cele 64 de persoane în izolare la domiciliu se simt bine, sunt asimptomatici.

Pentru a câştiga această luptă pe viaţă şi pe moarte, noi, locuitorii acestui oraş trebuie să dăm dovadă de disciplină responsabilitate, solidaritate într-o strânsă unitate.

Dacă nu reuşim să alcătuim un front comun împotriva pandemiei ne vom pierde părinţii, fraţii şi copii, aşa cum s-a întâmplat în Italia şi mai nou şi în Spania.

Mulţumesc acelor cetăţeni, cei care într-un mod responsabil şi disciplinat se supun decretelor şi ordonanţelor militare date de autorităţile statului şi cele locale.

Poate că vor veni noi restricţii sau alte situaţii imprevizibile, nici atunci nu ne putem permite să cedăm în faţa acestui inamic parşiv.

Doresc să vă asigur de întregul sprijin necontenit al aparatului de specialitate al primarului în acţiunea noastră comună privind prevenirea apariţiei şi răspândirii coronavirusului în comunitatea noastră.

Din păcate din momentul confirmării infecţiei controlul asupra situaţiei se transmie la cadrele medicale, noi, comunitatea nu mai putem ajuta.

Cu orice preţ trebuie să evităm acest moment tragic.

Eu aş dori, să ne vedem cu toţii la acea petrecere, pe care o vom dedica victoriei noastre asupra coronavirusului COVID-19.

În acest scop acum este momentul să ne concentrăm la această luptă crâncenă, ca la acea dată să nu lipsească nimeni dintre noi, mai ales din cauza nepăsarii sau neglijenţei noastre.

Vă doresc un an fără necaz și toate cele bune!

Primar, Nyako Iozsef

Mesajul in format video clic aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *