INFORMAȚII PRIVIND RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR

Conform  Regulamentului Parlamentului  European nr 763/2008  începând  cu  anul 2021 în  toate statele  Uniunii  Europene trebuie  să  aibă loc recensământul  populației și locuințelor.  Organizarea recensământului populației și locuințelor în România este reglementată prin OUG nr.19/2020, aprobată cu modificări și completări de Legea nr. 19/2020. 

Recensământul populației și locuințelor se desfășoară  în două etape:

Etapa 1- în perioada 14 martie -15 mai 2022, se efectuează autorecenzarea prin completarea formularelor de recensământ online de către persoana însuși și pentru familia sa.

Formularul de recesnsământ este în limba româna, respectiv în limba minorităților naționale și o limbă de circulație internațională.

Etapa 2 – în perioada 16 mai -17 iulie 2022, vor fi recenzați cei care nu au realizat autorecenzarea online, acestia fiind recenzați de recenzori la domiciliu, prin interviu față-în-față.                                                                                      

Este foarte important ca formularele să fie completate corect referitor la etnie, limba maternă și religie.

Dacă aveți greutăți sau neclaritățî în legătură cu completarea formularelor vă rugăm să contactați personalul din punctele autorecenzare. În Valea lui Mihai sunt patru asemenea puncte:

  • Primăria orașului Valea lui Mihai  – Calea Revoluției nr. 2 
  • Casa de Cultură “Bartok Bela”      – str.Breslelor nr. 40 
  • Școala din cartierul Băncii             – str.Apaczai – Csere János nr. 2/A
  • Școala din cartierul Dihenes          – str II.Rákóczi Ferenc  nr. 32 

Dacă aveți nevoie de ajutorul recenzorilor de la aceste puncte va trebui să cunoașteți următoarele:

  • CNP-ul celor care urmează a fi recenzați (acte de identitate original/copie, Carte de Identitate, certificat de naștere pentru copii sub 14 ani – pentru eviterea unor erori),       
  • Date despre anul construirii  locuinței, suprafața încăperilor,
  • Date despre studiile și calificările celor recenzați,
  • Date despre angajator, domeniul de activitate,etc.

Toți cei care își fac autorecenzarea online au dreptul la o zi liberă garantată de stat, plătită de angajator. De ziua liberă vei beneficia la o dată ulterioară, în legătură cu aceasta veți primi informații de la recenzori.

În perioada 16 mai-17 iulie 2022 va avea loc a doua etapa de recenzare a populației și a locuințelor, când recenzorii se vor deplasa la domiciliul celor care nu au realizat autorecenzarea online sau la punctele de autorecenzare.

Recenzarea populației și a locuințelor este obligatorie, precum și răspunsurile corecte la întrebările puse de recenzori.

Informațiile cu caracter personal vor fi prelucrate conform prevederilor Regulamentului nr. 679/2016 a Parlamentului European și, după înregistrare, anonimizate.

Legislația referitoare la recensământul populației și locuințelor, ne asigură posibilitatea asumării etniei, a limbii materne și religiei fiecăruia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *