FINAL DE PROIECT ERASMUS !

În perioada 22-26 mai 2023, in Alatri, Italia, 9 elevi  ai Liceului Tehnologic Nr. 1 din Valea lui Mihai au avut ocazia să călătorească împreună cu cei 3 prof. insotitori, pentru a participa la a șasea și ultima întâlnire transnațională în cadrul implementării proiectul  european Erasmus, care are titlul „Tehnici agricole inovatoare pentru a stimula abilitățile antreprenoriale ale viitorilor fermieri”și acronimul „Farmers for future”.

Parteneriatul de educație profesională/tehnică se deruleaza in perioada 2020-2023, având coordonator o școală din centrul Italiei „IIS „S.Pertini” și școli partenere Portugalia, Grecia, Finlanda Lituania și școala noastră, Liceul Tehnologic Nr. 1 Valea lui Mihai.

Scopul acestei mobilități a fost colaborarea la nivel internațional în Modulul 6: „Afacerea noastră înființată!”. Participanții deja, de la întâlnirile anterioare din Finlanda și Lituania, au început să-și creeze start-up-uri în grupuri internaționale. În Italia, start-up-urile au fost discutate și evaluate conform, ciclului Deming.

Activitățile s-au desfășurat în incinta școlii gazdă „IIS „S.Pertini””, din Alatri, dar și în afara școlii. În timpul lucrărilor, au fost făcute prezentări de către toate echipele internaționale ale școlilor partenere, locațiile acestora și afacerile înființate. Printre activitățile  deosebit de importante a fost cea de la Facultatea de Economie a Universității „Tor Vergata” din Roma, unde participanții și-au prezentat ideile și și-au dezvoltat planurile de afaceri pentru noi întreprinderi inovatoare în comunitățile lor locale, în țările lor și la nivel european, precum și vizita la sediul FAO (Food and Agriculture organization of The United Nations)) http://(https://www.fao.org/home/en).Interesante au fost și vizitele la compania de băuturi Sarandrea fondată în 1918 http://(https://sarandrea.it/)la fermele de bivoli și la fabricile de lactate „Ranch Saint Lucia” și „Ponte di Legno”, unde participanții am urmărit cum se produce  mozzarella și au gustat brânzeturile italiene de bivoliță proaspăt făcute. În ultima zi a întâlnirii a avut loc festivitatea de  inmânare a  diplomele de participare și Europasses-ul de către prof. Maria Cristina Bevilacqua, ambasadorul Erasmus+ al regiunii Lazio și o petrecere de rămas bun cu muzică, dans, multe surprize. Ne- am bucurat de o experiență de neuitat cu  amintiri pentru toata viața .Mai multe informații despre program și activitățile derulate sunt disponibile pe site-ul proiectului http://farmersforfuture.eu/

coordonator proiect,

prof dr.Derșidan Ștefania Anica

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *