Centrul de vaccinare din Orașul Valea lui Mihai activat

În urma pregătirilor, s-a început activitatea la Centrul de vaccinare din orașul Valea lui Mihai. Autoritatea locală este partener în derularea vaccinării pe tot parcursul procesului. S-a reușit formarea echipei de vaccinare necesară funcționării centrului, astfel cetățenii orașului dornici să se vaccineze, nu sunt nevoiți să se deplaseze în alte localități/centre de vaccinare, pentru administrarea vaccinului.   Momentan avem la dispoziție cinci medici, șapte asistenți medicali și patru registratori, pe lângă personalul auxiliar necesar. Activitatea centrului este de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 20:00. După cum v-am mai comunicat anterior (aici) cei care doresc să se vaccineze împotriva COVID se pot înscrie online pe o platformă specială https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login , sau o vor putea face telefonic, prin intermediul medicului de familie ori la sediul Primăriei orașului Valea lui Mihai.

În prima zi de activitate al centrului nu s-au semnalat disfuncționalități cu privire la organizare și funcționare. Au fost decalaje minore cu privire la perioadele de programare făcute online de către persoanele interesate, neafectând însă actul medical. În prima zi de funcționare al centrului, mai mulți funcționari din aparatul de specialitate al primarului orașului Valea lui Mihai s-au vaccinat, precum și Attila Karsai, viceprimarul orașului. În urma vaccinării se eliberează o adeverință de vaccinare celor care au optat pentru această posibilitate.

În continuare, autoritățile recomandă utilizarea vaccinului de către populație pe scară cât mai largă, pentru ca restricțiile stabilite de acestea cu privire la răspândirea coronavirusului să fie eliminate cât mai repede, astfel putem să revenim la starea normală de conviețuire.

   

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *