Testarea sirenelor de alarmare publică

6. Februarie 2018

Miercuri, 07 februarie, între orele 10 – 11, sirenele de alarmare publică vor fi acționate pentru a 2- a oară în acest an, în întreg județul.

 

Începând cu luna august 2017, sirenele de alarmare publică din județ sunt acționate în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 - 11.00, exercițiile vizând atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), dar și a celor cu acționare locală.

Prin modul de acționare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările transmise de către inspectoratul pentru situații de urgență și administrațiile publice locale.

Înștiințarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populației și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.

Conform legislației în vigoare privind organizarea şi asigurarea activităţii de înştiinţare, avertizare, prealarmare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, semnalele de alarmare a populaţiei, instituţiilor publice şi operatorilor economici sunt : alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei.

· Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

· Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

· Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.

· Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.ÎNSCRIEREA COPIILOR ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR, 2018

10. Martie 2018

ÎNSCRIEREA COPIILOR ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR (CLASA PREGĂTITOARE) SE EFECTUEAZĂ LA SECRETARIATUL ȘCOLII GIMNAZIALE ”ZELK ZOLTAN” VALEA LUI MIHAI (STR. ADY ENDRE NR. 6, TEL. 0259/355085).

Vineri: curăţare, dezinfectare

14. Martie 2018

Vineri vom furniza apa la presiune redusă.

Dezbatere publică

31. Ianuarie 2018

Se propune spre dezbatere publică: PROIECTUL DE HOTĂRÂRE privind aprobarea BUGETULUI ORAȘULUI VALEA LUI MIHAI PE ANUL 2018.

Donare de sânge: 17 ianuarie

10. Ianuarie 2018

Se organizează donare de sânge la data de 17 ianuarie, ora 8 - 12, în incinta Centrului de Sănătate.

 
 
În cazul unor eventuale probleme de protecția consumatorilor accesați:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Toate drepturile rezervate ©
Orașul Valea lui Mihai
2012 - 2015
Hosted by: