PROIECT DE MOBILITATE VET - AGRICULTURA ECOLOGICĂ FĂRĂ FRONTIERE

20. Decembrie 2016

Proiect de mobilitate VET „Agricultura ecologică fără frontiere” a fost implementat de Colegiul Agricol Nr. 1 Valea lui Mihai in parteneriat cu organizatia de primire Fattoria Biologica Patrice, din localitatea Spoleto, Italia.

 

Proiect de mobilitate VET „Agricultura ecologică fără frontiere” a fost implementat  

 de Colegiul Agricol Nr. 1 Valea lui Mihai in parteneriat cu organizatia de primire Fattoria Biologica Patrice, din localitatea Spoleto, Italia. Grantul proiectului a fost de 31.252 Euro, destinat cheltuielilor de organizare, de transport si cheltuielilor pentru subzistența participanților in perioada stagiului, sprijinul financiar pentru mobilitate pentru un elev  a fost în valoare de 1563 euro.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost atinse prin intregul proces de invatare parcurs de catre cei 14 participani la mobilitate, incepand cu faza de pregatire realizata inainte de mobilitate cand au avut loc  achizitii la nivel de cunostinte si abilitati in special in domeniul lingvistic, cultural si organizational si in mod special in perioada stagiului de formare, desfasurat in perioada 09.05- 20.05. 2016, in care au fost parcurse unitatile de continut corespunzatoare modulului “Agricultura ecologica” din stagiul de pregatire practica al clasei a X-a, specializarea tehnician agronom. Timp de două săptămâni, elevii selectati au desfasurat stagiul de practica in Italia la organizatia de primire Fattoria Biologica Patrice, o ferma acreditata ecologic.Organizatia de primire are experienta in proiecte implementand peste 100 de proiecte ERASMUS + cu diferite scoli din tari ale Europei. Participantii au beneficiat de asemenea  de un program cultural realizat de catre organizatia de primire, după programul de lucru, care a constat in vizite in Spoletto, Roma, Assisi si Perugia.

Activitati derulate in cadrul acestui proiect au fost : selectia participantilor; Inregistrarea participantilor pe platforma M.Tool; pregatire lingvistica, pedagogica, cultural; pregatirea mobilitatii: realizarea acordului de formare, a contractelor financiare, a contractelor de  prestari servicii, procurarea biletelor de avion, intocmirea documentelor pentru deplasare, realizare  Europpass; desfasurarea stagiului de practica; validarea si recunoasterea  rezultatelor obtinute in perioada stagiului; diseminarea si valorizarea proiectului.

Rezultatele proiectului au fost: realizarea unei expozitii de fotografii cu activitile dinpeioada stagiului, pliante cu activitati proiect,  site-ul proiectului  http://erasmus-colegiulagricol.eu/ , auxiliarul curricular “ Agricultura ecologica”, o platforma de producere a compostului, filmulet de prezentare a stagiului din Italia .

Experiența formatică a gupului de 14 de elevi a  fost transmisă colegilor din celelalte clase, prin activitățile demonstrativ  sustinute de către aceștia în fața colegilor lor, dar și prin integrarea îndemersul didactic al produsului final realizat – auxiliarul curricular “ Agricultura ecologica”.      

       Elevii selectati cat  si colegi, care au, sau vor avea o astfel de posibilitate, trebuie să profite de orice experiență legată de cariera lor, educația este cea mai bună armă împotriva corupției, și trebuie ca fiecare să o avem  la îndemână, nu trebuie ratate oportunitățile, s-ar putea să fie unice în viață.Dupa cum  preciza comisarul european pentru educatie Androulla Vasiloiu, cu ocazia lansarii programului ERASMUS + “Mobilitatea rămane «sufletul» programului, pentru că Erasmus + este o fereastră către lume. Chiar dacă mobilitatea nu poate rezolva toate problemele, reprezintă un instrument important pentru dezvoltarea competenţelor. (…) ”.  ERASMUS + DESCHIDE MINŢI ŞI SCHIMBĂ VIEŢI!

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceast articol reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

                   coord. proiect:

        dr. ing. Dersidan Stefania AnicaDonare de sânge: 9 februarie

2. Februarie 2017

Se organizează donare de sânge la data de 9 februarie, ora 8 - 12, în incinta Centrului de Sănătate.

Curs de formare profesională îngrijitor copii

6. Martie 2017

Informaţii zilnic până la data de 31 martie 2017, la Creşa de copii.

Mersul trenurilor

20. Decembrie 2016

Mersul trenurilor de călători, valabil de la 11.12.2016.

Concert de crăciun

16. Decembrie 2016

"Umanitatea lui Hristos este bucuria noastră" - Concert de crăciun.

 
 
În cazul unor eventuale probleme de protecția consumatorilor accesați:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Toate drepturile rezervate ©
Orașul Valea lui Mihai
2012 - 2015
Hosted by: