ERASMUS + DESCHIDE MINŢI ŞI SCHIMBĂ VIEŢI!

26. Octombrie 2017

În data de 14.10.2017 a fost prima zi a întălnirii de proiect din România.

 

In acest an scolar unitatea noastra scolara Colegiul Agricol nr.1 Valea lui MIhai este beneficiara oportunitatilor oferite prin  programul ERASMUS +

  • proiect de parteneriat strategic „We belive in a better Europe”- actiunea K2 în valoare de 25.700 Euro

Membrii proiectului.  Patru țări s-au unit în vederea derulării acestui proiect, acestea fiind: Franța (Tahiti), Grecia, Polonia și România. Pe parcursul celor 3 ani au loc mobilități de predare-formare- invatare cu elevii țărilor membre.

Obiectivele proiectului. Ca orice proiect Erasmus +, „We belive in a better Europe” umrărește anumite finalități. Proiectul se întinde pe o perioadă de 3 ani, 2015-2018, la finele fiecărui an prezentându-se obiectivele îndeplinite. „We belive in a better Europe” înglobează trei aspecte fundeamentale, anume: reciclarea deșeurilor (cantitatea produsă de fiecare țară și identificarea de metode prin care se poate reduce această cantitate), poluarea apei (metode de prevenție a poluării apei, dar și de depsitare a unor surse alternative de apă potabilă) și energie electrică ( cum se poate reduce consumul de energie electrică, sau daca se poate prin reciclarea deșeurilor să se găsească noi modalităși de produce electricitate). În toate aceste activități vor fi implicati profesori membrii, însă cu precădere accentul se va pune pe activitatea elevilor.

            In data de 14.10.2017 a fost prima zi a intalnirii de proiect din Romania.

         Aflat la cea de-a treia mobilitate de predare-formare-invatare, parteneriatul strategic KA2 finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, a reunit la Valea lui Mihai, cele 4 ţări implicate: Franta ( Tahiti), România, Polonia şi Grecia.

        În urma primirii oaspeţilor şi a discuţiilor de grup preliminare de vineri, 13 oct. 2017, începând cu data de 14 oct. 2017 s-au desfăşurat acţiunile propuse in programul stabilit la nivel de parteneriat .

       În cadrul mobilității din România s-au desfășurat următoarele activități: primirea delegațiilor din țările membre în proiect la unitatea de învățământ Colegiul Agricol nr. 1 Valea lui Mihai, unde s-au desfășurat o serie de woork-shopuri pe diferite teme specifice proiectului, iar prima temă a fost Noi despre noi,temă care a inclus  prezentări pregătite de fiecare delegație legate de specificul școlii și al țării. A avut loc prezentarea unei expoziții foto  privind rezerva de apa  cu materiale realizate de către elevii școlii noastre, un atelier de lucru în cadrul căruia echipe transnaționale de elevi au realizat un studiu comparativ folosind 3 indicatorii privind calitatea apei  la nivel de parteneriat.

         De asemenea cu sprijinul  reprezentantilor Consiliului Judetean Bihor am realizat activitati outdoor  la SC Termocentrale  SA Oradea, unde au aflat elemente importante realizate in cadrul acestei companii privind reducerea emisiilor nocive in aer in urma schimbarii instalatiilor de incalzirea prin implementarea unui proiect finantat din fonduri europene. D-na prof. de biologie  Nagy Melinda a prezentat importanta colectarii selective a deseurilor, insistand pe respectarea acestor reguli, atat in unitatea scolara, cat si în alte situatii. Elevii au vizionat incepand cu ora 12  prezentarea PPT cu resursele de apa identificate in  zona si in deplasarile realizate pe parcursul celor 2 ani de proiect.

         Proiectele Erasmus + reprezinta o oportunitate pentru noi toti, ce trebuie valorificata. Dupa cum  preciza comisarul european pentru educatie Androulla Vasiloiu, cu ocazia lansarii programului ERASMUS + “Mobilitatea rămane «sufletul» programului, pentru că Erasmus + este o fereastră către lume. Chiar dacă mobilitatea nu poate rezolva toate problemele, reprezintă un instrument important pentru dezvoltarea competenţelor. (…) ”. 

ERASMUS + DESCHIDE MINŢI ŞI SCHIMBĂ VIEŢI!

Considerații finale. Deși este un proiect la început de drum, avem expectanța ca acesta să aducă rezultate eleviilor membri, dar și Colegiului Nr.1 Valea lui Mihai, lucru care va fi posibil prin implicarea membriilor, dar și prin conștientizarea problemelor cu care se confruntă Europa și implicit România și descoperirea de soluții pentru prevenirea și îmbunătățirea mediului în care trăim.Colectarea deșeurilor verzi

2. Noiembrie 2017

Deșeurile verzi vor fi așezate în fața imobilului în care locuiți.

Invitaţie - 1. Decembrie 2017.

28. Noiembrie 2017

Ziua Naţională a României.

Lemne de foc de la Ocol

24. Octombrie 2017

Ocolul Silvic Săcueni pune la dispoziţia locuitorilor oraşului Valea lui Mihai 100 m³ lemne pentru foc. Solicitările pot fi depuse la secretariatul primăriei.

Actiune de ecologizare si voluntariat in Valea lui Mihai -30 septembrie 2017 !

4. Octombrie 2017

Actiunea a avut loc sâmbătă, 30 septembrie 2017, între orele 9-15.

 
 
În cazul unor eventuale probleme de protecția consumatorilor accesați:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Toate drepturile rezervate ©
Orașul Valea lui Mihai
2012 - 2015
Hosted by: