Ce pot să fac EU împotriva traficului de persoane?

25. Octombrie 2019

O nouă activitate cu Fundația Lámpás la Liceul Tehnologic Nr. 1 din Valea lui Mihai.

 

La 18 octombrie este marcată ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane, din acest motiv în mai multe state se organizează campanii de prevenire pentru a sensibiliza publicul asupra acestui fenomen și se prezintă organizațiile care oferă ajutor.

În data de 17 octombrie 2019, Liceul Tehnologic nr. 1 din Valea lui Mihai și Şcoala Gimnazială Zelk Zoltán au găzduit o serie de acţiuni preventive, susținute de experții Fundației Lámpás din Oradea, pentru elevii din clasele a VIII-a şi a IX-a. Sloganul acestei sesiuni de informare a fost o idee foarte sugestivă: Ce pot să fac EU împotriva traficului de persoane?

Acţiunea de informare a început în pauza mare. Studenții au citit la microfonul școlii în limba română și în limba maghiară cât de important este să luptăm împotriva traficului de ființe umane, fenomen care este în creștere în ziua de azi. Au vorbit si despre importanța de a rămâne în siguranță pe rețelele de socializare, precum Facebook, Twitter, Instagram, pentru că și prin aceste rețele putem fi înșelați și putem deveni victimele traficului de persoane.

Ulterior, experții de la Fundația Lámpás, au început cu o scurtă prezentare teoretică, în care au dezvăluit informații șocante, prin care au demnostrat că traficul uman este un fenomen real, și cu toții trebuie să luptăm împotriva lui.

Elevii din clasa a IX-a, după o conversație interactivă, au fost rugați să lucreze în grupuri și să-și noteze câteva informații pe care le-ar transmite unui prieten/ cunoscut, care vrea să lucreze în străinătate. A fost un mare succes pentru profesioniștii și profesorii prezenți, toți elevii participanți au fost conștienți de importanța și actualitatea subiectului și au notat informații foarte utile pe fișele lor.

Acţiunea preventivă a fost continuată în clasa a VIII. C din cadrul Şcolii Gimanziale Zelk Zoltán, unde pe lângă subiectul traficului de persoane, au fost discutate și pericolele cu care ne confruntăm pe internet. Elevii au fost foarte activi și aici, și-au exprimat opiniile cu încredere. Afișele și desenele colorate pe care le-au realizat, au arătat faptul că au înțeles utilizarea sigură a rețelelor de socializare. 

                   Gergely Tamás profesorTot ce trebuie să știi despre votul din 10 noiembrie

8. Noiembrie 2019

Românii sunt așteptați la vot, la alegeri prezidențiale 2019, în data de 10 noiembrie 2019.

1 DECEMBRIE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI 2019 - PROGRAM

27. Noiembrie 2019

1 DECEMBRIE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI 2019 - PROGRAM

Evaluare gratuită

21. Octombrie 2019

Prevenirea abandonului şcolar prin interveţia corectivă la copii cu cerinţe educative speciale.

Colectare a deşeurilor reciclabile: 25 - 26 octombrie

18. Octombrie 2019

Campanie cu premii de colectare a deşeurilor reciclabile de la populaţie.

 
 
În cazul unor eventuale probleme de protecția consumatorilor accesați:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Toate drepturile rezervate ©
Orașul Valea lui Mihai
Hosted by: