Campionii etapei județene a concursului şcolar „Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa”

10. Aprilie 2019

În data de 5 Aprilie a.c., s-a desfăşurat faza judeţeană a competiţiilor şcolare „Cu viaţa mea apăr viaţa„ pentru prima oară, o competiție desfășurată într-o unitate, alături de pompieri, activitate organizată de Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă „CRIŞANA” al judeţului Bihor, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

 

Concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” reprezintă activitatea extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal.

Concursurile au caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor şi protecţiei civile şi se organizează anual cu elevii, în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi apreciere a factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, precum şi a promovării atitudinilor şi comportamentelor adecvate în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Cele două competiţii, desfăşurate pe parcursul a cinci ore, au constat în susţinerea unei probe scrise şi a două probe practice: „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 metri” şi „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”. Până la delibererea clasamentului, elevii au avut posibilitatea să viziteze stația de pompieri, fiind fascinați de rigorile disciplinei, dar mai ales de muzeul deschis în incinta Detașamentului 2 de Pompieri Oradea.

Concursurile s-au încheiat cu festivitatea de premiere, în cadrul căreia participanţii au fost felicitaţi pentru cunoştinţele teoretice şi practice, implicarea şi spiritul de fairplay de care au dat dovadă, echipele clasate pe primele trei locuri fiind recompensate cu diplome şi cupe.

Echipajul a fost alcătuit din elevii: PAȘC MĂDĂLINA, DÂNGA SAMUEL, POP VLAD și TONȚ DAVID, elevi în clasa a XI- A. Mult succes la faza interjudețeană.

Mulțumim conducerii școlii, Detașamentului de Pompieri din orașul Valea lui Mihai, respectiv coordonatorului echipajului prof. Bánházi Miklós.”Tineri în pădurile Europei"

17. Aprilie 2019

Elevii Liceului Tehnologic nr. 1 Valea lui Mihai pe podium.

Ce pot face împotriva traficului de persoane?

18. Aprilie 2019

Tema conferinței a fost prevenirea, combaterea și eliminarea pericolelor traficului de persoane.

Dezbatere publică: BUGETUL ORAȘULUI VALEA LUI MIHAI PE ANUL 2019

2. Aprilie 2019

PROIECTUL DE HOTĂRÂRE privind aprobarea BUGETULUI ORAȘULUI VALEA LUI MIHAI PE ANUL 2019.

Concurs biciclete la clasele V.-VIII.

1. Aprilie 2019

Ziua Poliției române sărbătorită prin activități extrașcolare la Școala Gimnazială Zelk Zoltán Valea lui Mihai.

 
 
În cazul unor eventuale probleme de protecția consumatorilor accesați:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Toate drepturile rezervate ©
Orașul Valea lui Mihai
Hosted by: