Campania "Pericolele invizibile ale internetului" 16 mai 2017, Valea lui Mihai

18. Mai 2017

În data de 16 mai 2017 am organizat o campanie privind "Pericolele invizibile ale internetului", aceasta desfășurându-se în sala de evenimente Gödör, cu participarea a 115 elevi și șase profesori.

 

Organizatorul și sponsorul principal a fost Fundația Lampas, care în colaborare cu Colegiul Agricol Nr.1 Valea lui Mihai și poliția locală a desfășurat un program bogat în informații, practice, utile și interactive.

Campania de prevenire a început la ora 9 în locul menționat mai sus. Domnul profesor Gergely Tamás i-a salutat și a prezentat programul elevilor, profesorilor și reprezentanților poliției. Apoi au fost prezentate elevilor și profesorilor deopotrivă activitățile Fundației Lampas și s-a dezbătut subiectul traficului de ființe umane și diversele forme de exploatare. Doamna profesoară Pap Tímea a prezentat pericolele internetului (de exemplu, dependența de jocuri, chat cu persoane străine, postarea informațiilor cu caracter personal, postarea de fotografii, locurile de muncă în străinătate, etc...), subliniind în mod repetat faptul că nu este suficient să faci parte dintr-o rețea de socializare, sau diverse grupuri on-line este mult mai important pentru noi să fim conștienți de faptul că suntem expuși la riscuri.

De asemenea, pe lângă pericolele invizibile ale internetului s-a pus accentul și pe tema traficului de ființe umane, care a fost ilustrată prin intermediul unui film de scurt metraj. Apoi, a început o discuție interactivă în timpul căreia au fost ridicate multe întrebări din partea elevilor. Profesoarele Dienes Ilona și Scurt Csilla au prezentat cât de periculos este atunci când cineva se înregistreză iresponsabil pe jocurile on-line, astfel oferind informații cu caracter personal. În campania noastră poliția locală a fost reprezentată de domnul polițist  Derșidan Cristian care a abordat aspectul internetului din punct de vedere practic și a vorbit despre oameni care au fost păcăliți și înșelați pe internet, astfel devenind victime ale exploatării.

După prezentările și discuțiile care au avut loc, elevii s-au organizat în grupuri de câte 6 persoane și au primit o sarcină practică și creativă. Aproape două ore au stat la dispoziția elevilor pentru a produce un afiș care să ilustreze pericolele internetului și modul în care ar prezenta ei acest subiect. Elevii au realizat afișele cu mare bucurie, imaginație și creativitate. Ei au înțeles importanța siguranței pe internet, realizând niște creații impresionante, unele lucrări vorbind de la sine. Evenimentul s-a încheiat după - amiaza târziu în curtea localului, după care au urmat discuții libere lângă o pizza.

Rezultatele muncii elevilor pot fi vizualizate până în data de 30 mai pe coridorul Colegiului Agricol Nr.1 Valea lui Mihai.

Și prin această cale dorim să mulțumim Fundației Lampas pentru cooperare  și sprijinul acordat, doamnei directoare a Colegiului Agricol Nr.1 Valea lui Mihai, Zeffer Timea– Erzsébet, cadrelor didactice care s-au implicat în această campanie precum și poliției locale pentru participarea activă.ADMITERE LICEU 2017 COLEGIUL AGRICOL NR.1 VALEA LUI MIHAI

24. Mai 2017

Liceul reprezintă o etapă esențială în pregătirea tinerilor pentru viitoarea profesie.

Colegiul Agricol Nr. 1 Valea lui Mihai participă la a doua mobilitate de predare/ invatare in Polonia (Gniezno)

26. Mai 2017

În perioada 23 -28 aprilie a avut loc a doua mobilitatea de predare/formare/invatare din cadrul proiectului Erasmus Plus „We believe in a better Europe”, desfășurată în orașul Gniezno din Polonia la școala partenera, liceul ZPS3 Gniezno., la care a participat Colegiul Agricol Nr. 1 Valea lui Mihai.

(Ilustrație)

Tratament cu insecticid

12. Mai 2017

Primăria Oraşului Valea lui Mihai va aplica tratament cu insecticid în data de 15.05.2017.

Donare de sânge: 11 Mai

4. Mai 2017

Se organizează donare de sânge la data de 11 mai, ora 8 - 12, în incinta Centrului de Sănătate.

 
 
În cazul unor eventuale probleme de protecția consumatorilor accesați:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Toate drepturile rezervate ©
Orașul Valea lui Mihai
2012 - 2015
Hosted by: